עלי מנגולד ממולאים באורז מלא

עלי מנגולד ממולאים  באורז מלא

אופן הכנה:

מגרדים בפומפיה עגבניות ושומרים את הקליפה בצד

מוסיפים את השמן והתבלינים  ולאחר מכן את האורז ומערבבים היטב

חוצים עלה מנגולד ל 2 לרוחבם (במידה והעלה גדול)

קוטמים את החלק הלבן- עמוד השדרה הבולט מהעלה ושומרים בצד- אותו נוסיף כשבת תחתית בסיר וגם מעל  (למה לבזבז?)

שמים כף תערובת אורז במרכז העלה ומקפלים מכל הצדדים כפי שניתן לראות בתמונה

שמים מעט שמן זית בסיר

בשכבה ראשונה שמים  את קליפות העגבניות  שנותרו ואת גבעולי המנגולד הקטומים

מוסיפים את עלי המנגולד ומסדרים אותם על פני שטח הסיר

חותכים לימון לפרוסות דקות ומוסיפים מעל עלי המנגולד הממולאים.

מבשלים על אש קטנה למספר דקות ואז מוסיפים  מים רותחים בשכבה שמגיע לכמחצית מגובה הממולאים

מבשלים ובודקים תוך כדי האם יש צורך להוסיף מים חמים  מעט או לא.

עלי מנגולד ממולאים 1
עלי מנגולד ממולאים 2
עלי מנגולד ממולאים 4
top