סלט עדשים ב 3 צבעים ובטטה

סלט עדשים ב 3 צבעים ובטטה

סלט עדשים ב 3 צבעים הוא כל הטוב שאפשר להוציא מקטניות.

זהו סלט עדשים עשיר בצבעים, בסיבים תזונתיים, ברזל וסידן , חלבון ופחמימות ויכול להוות מנה שלמה ומאוזנת המחליפה כל מנה בשרית. את המנה מומלץ לאכול בטמפ’ החדר

מבשלים בנפרד ב 4 סירים קטנים ונפרדים את העדשים הירוקות, הכתומות, השחורות והבטטה הקלופה.

כל סוג בסיר נפרד היות ומשך בישול העדשים בצבעים שונים הוא שונה.

את העדשים השונים יש לבשל כמה דקות בלבד (כ 5-7 דקות) רק עד התרככות וזאת על מנת שישמרו  על צבעם ומרקמם היפה ולא יתחילו להתפרק ולהתקלף.

מסננים את כל העדשים ושמים יחד לקערה אחת.

חותכים את הבטטה לקוביות

מערבבים בקערה יחד את כל הרכיבים

מוסיפים את הבצל הסגול הטרי עם הפטרוזיליה ו/או הכוסברה לפי בחירה אישית ומיץ הלימון, השמן והחומץ וכן המלח

מערבבים ואוכלים!

**הערה את העדשים הירוקות מומלץ להשרות לכ 6 שעות לפני הבישול ולהחליף את המים

את העדשים השחורות  מומלץ להשרות כ 4 שעות לפני בישולן ואת העדשים הכתומות אין צורך להשרות טרם ההכנה

top