שעועית מוקפצת רחבה עם פטריות שיטאקי

שעועית מוקפצת רחבה עם פטריות שיטאקי

שעועית מוקפצת היא מתכון נהדר כיוון שהוא קל מאוד להכנה, בריא, מזין ומאוד מאוד טעים ,אני משתמשת בשעועית רחבה המוכרת גם בשמה שעועית הולנדית

קוטמים את השעועית בצידה וחותכים את השעועית ל 2 – 3 חתיכות (ידנית)

שופכים מים רותחים על השעועית ומבשלים 5 דקות בלבד.

לאחר הוצאת השעועית מהסיר יש לשים אותה בקערה עם קרח.

בינתיים מחממים  את שמן הזית בווק, ומוספים את פטריות השיטאקי חתוכות באופן גס יחד עם השום ,

מוסיפים ממש מעט מים חמים שישמשו לטיגון קצר (במקום כמות גדולה של שמן)

לאחר שהשום והפטריות משנות צבען מוסיפים את השעועית הרחבה (בלי הקרח והמים)

ומטגנים קלות עוד מספר קלות תוך הוספת רוטב הסויה, כפית שמן השומשום ,גרעיני השומשום השחור, המלח והפלפל.

קיבלנו שעועית מוקפצת עם פטריות שיאטקי בניחוח אסייתי :)

תגובות

תגובות

top