קציצות צמחוניות מפתיתי סויה ושעועית מש

קציצות צמחוניות מפתיתי סויה ושעועית מש

 

אני לא צמחונית אבל לפעמים יש ימים שפשוט לא בא לי לאכול בשר

זה פתרון מושלם לקציצות צמחוניות שלא מכילות בשר אבל נותנות מענה למנת החלבון במקום להסתפק ולאכול פחמימה וירק בלבד.

אופן הכנה:

שמים בקערה את פתיתי הסויה ושופכים אליהם מים רותחים

ממתינים מספר דקות עד לריכוכן המלא.

מסננים בעזרת מסננת את הנוזלים ולא מכן  בעזרת הידיים

סוחטים את המים עד כמה שאפשר

מבשלים שעועית מש למשך כ 5 דקות במים רותחים,

מורידים מהאש ומסננים את המים

בבלנדר שמים את שעועית המש יחד עם פתיתי הסויה השמן ,

חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה כוסברה) גזר מגורד, בצל קצוץ

וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד

מעביר את העיסה לקערה, מוסיפים אליהם את הביצה ואת התבלינים,

לשים ומערבבים את התערובת עם הידיים

יוצרים עם היד כדורי קציצה ומניחים בזהירות על גבי נייר אפייה

לא להרתע אם הקציצה נראית כמתרפקת, יש להניח בזהירות,

לאחר האפייה בתנור הקציצה תתגבש ליחידה אחת ולא תתפרק .

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות למשך 45 דקות

מתקבלות קציצות צמחוניות נהדרות!

נ.ב: יוצאת לי כמות די גדולה ולכן אני מעדיפה לרוב להקפיא מחצית מהקציצות לשימוש במועד אחר

 

תגובות

תגובות

top