סלק ממולא בורגול ועדשים שחורות

סלק ממולא בורגול ועדשים שחורות

סלק ממולא בורגול על מצע יוגורט ציזיקי זו מנה שאני תמיד אוהב להגיש כשאני מארחת.

מעבר לעובדה שזו מנה סופר בריאה וטעימה, היא גם מנה שמותירה תמיד רושם בשל היותה אלגנטית ומיוחדת.

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הסלק ומבשלים בסיר עם מים  עד להתרככותם (כ 60-80 דקות)

לאחר התרככות- מוצאים מהמים ומקלפים בקלות את קליפתם..

חותכים עם סכין את החלק העליון שימש כ"כובע" לסלק הממולא

בעזרת כף פריזיאן מרוקנים את תוכן הסלק בצורה כזו שתשאיר דופן מספיק עבה.

את התוכן הסלק שהוצא שמים בצד.

בינתיים מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותם ולאחר מכן מסננים.

מבשלים בורגול בנפרד במים רותחים ביחס של 1 כוס מים לכל חצי כוס בורגול עד להתרככותם.

מטגנים את הבצל הסגול עם מעט שמן עד להזהבתו.

קוצצים  דק את עשבי התיבול ושמים בקערה.

מערבבים יחד בקערה את עשבי התיבול, הבורגול, העדשים השחורות והבצל המטוגן לתערובת אחידה .

מתבלים עם מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל .

ממלאים את הסלק בתערובת. יכול להיות מוגש קר או חם

הצעת הגשה: להגיש את הסלק הממולא על מצע יוגורט ציזיקי.

 הכנת ציזיקי:

מערבבים ביוגורט טבעי BIO 3% :

מלפפון חתוך לפרוסות דקות

1 שן שום כתושה

חופן שמיר קצוץ

מעט מלח

ניתן להוסיף עירית קצוצה

תגובות

תגובות

top