מרק ארטישוק ירושלמי, כרישה ודלעת

מרק ארטישוק ירושלמי, כרישה ודלעת

התחשק לי  טעם מיוחד ולא מרק רגיל של ירקות ואז נזכרתי בטעמו המיוחד והכל כך  טעים של ארטישוק הירושלמי וכרישה.

אז ככה זה הולך:

מטגנים את פרוסות הכרישה מספר דקות עד שמתחילות להתרכך ולהפרד מצורתם העגולה ליחידות נפרדות.

לאחר מכן, מוסיפים את שאר הירקות החתוכים- ארטישוק ירושלמי פרוס דק,

חתיכות הדלעת שחתוכות באופן גס,

קישוא חתוך לפרוסות בעובי בינוני ושיני השום.

מוסיפים מים רותחים עד 3/4 מלוא הסיר (אני משתמשת בסיר גדול (לפחות 5 ליטר).

מביאים לרתיחה. לאחר מכן- מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את התבלינים

ואת גבעולי הסלרי שמוסיפים עוד ניחוחות וטעם

מבשלים כשעה או עד שהארטישוק הירושלמי התרכך (עד אז כל הירקות כבר התרככו)

טוחנים בעזרת בלנדר סטיק ידני את המרק חלקית כך שיתקבל  מרקם סמיך עם חתיכות של ארטישוק ירושלמי וכרישה בתוכו

בתיאבון :)

תגובות

תגובות

top