לביבות תפוחי אדמה אפויות לחנוכה

לביבות תפוחי אדמה אפויות לחנוכה

לביבות תפוחי אדמה אפויות לחנוכה בליווי מתבל צזיקי

(כ 30 לביבות תפוחי אדמה, כל לביבה מכילה 63 קלוריות)

חג החנוכה מכונה חג השמן, אך לא חובה שכל מאכלי החג ילווו בהרבה אוכל מטוגן,  הכנתי לביבות תפוחי אדמה אפויות לחנוכה בעלות צבע שחום נהדר ללא טיפה אחת של שמן!

אופן הכנה:
מבשלים את תפוח האדמה עם קליפתם בסיר עם מים רותחים
כרבע שעה עד 20 דקות בכדי שיתרככו באופן חלקי
שופכים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר
לאחר שהתקררו- מקלפים את קליפת תפוח האדמה
ומגרדים בפומפיה לתוך קערה
מוסיפים את הקמח הביצים והתבלינים ומערבבים היטב לקבל עיסה אחידה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות
מניחים בעזרת 2 כפות את הלביבות בתבנית על גבי נייר אפייה שרוסס עם ספריי שמן קלות ואופים עד להשחמה של הצד התחתון
הופכים את הלביבות ואופים עוד כחצי שעה לקבל לביבות אפויות ושחומות מ 2 צדדיהן

להכנת המתבל:

חותכים מלפפונים לפרוסות דקות או קוביות
מוסיפים לקערה שמיר קצוץ ופרוסות בעובי של כ 5-10 ס"מ של בצל ירוק
כותשים 3 שיני שום ומוסיפים לתערובת
מוסיפים את היוגורטים ומערבבים היטב
מוסיפים מעט מלח לפי הטעם

חג חנוכה שמח :)

תגובות

תגובות

top